នំប៉ាវជាមួយពណ៌ធម្មជាតិ
យើងទាំងអស់គ្នាពិតជាចូលចិត្តរូបរាងនំប៉ាវ និងរសជាតិរបស់វាខ្លាំងណាស់។ សំបកដែលមានភាពទាក់ទាញ និងសម្បូរទៅដោយស្នូលដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់គឺជាចំណូលចិត្តរបស់ខ្ញុំ។ យើងចូលចិត្តប្រើប្រាស់គ្រឿងផ្សំធម្មជាតិដូចជា ស្ពៃខ្មៅ មើមយ៉េន ស្ពៃក្តោប និងរមៀតជាដើម ដើម្បីបង្កើតជាសំបកដែលមានពណ៌ចម្រុះ។
មើលទៅដូចជាផ្កាដ៏ស្រស់នៅលើចាន អញ្ជឹងដែរ!
របៀបធ្វើ
- ម្សៅ 1 ពែង
- ទឹកមើមយ៉េន 1/4 ស្លាបព្រា
- ទឹកការ៉ុត 1/4 ស្លាបព្រា
- ទឹកធម្មតា 1/4 ពែង
- សម្រាប់ស្នូល
- បង្គា 1/2 ពែង
- តៅហ៊ូ 1 ពែង ចំណិតតូចៗ
- ខ្ញី 2 ស្លាបព្រាបាយ ហាន់ល្អិតៗ
- ខ្ទឹមស 2 ស្លាបព្រាបាយ ហាន់ល្អិតៗ
- ខ្ទឹមបារាំងបៃតង 2 ស្លាបព្រាបាយ ហាន់ល្អិតៗ
- ស្លឹកខ្ទឹម 2 ស្លាបព្រាបាយ ហាន់ល្អិតៗ
- អំបិលដើម្បីបង្កើនរសជាតិ
- ម្រេចខ្មៅដើម្បីបង្កើនរសជាតិ
ការណែនាំ
លាតម្សៅ ជាមួយទឹកមើមយ៉េន (ទឹកការ៉ុតសម្រាប់ម្សៅផ្សេងទៀត) អំបិល និងទឹកធម្មតា ដើម្បីសង្កត់ម្សៅអោយបានសព្វល្អ
រុំម្សៅទុកក្នុងថង់ការពារ រួចទុកវាចោលកន្លះម៉ោង
ក្នុងពេលនេះដែល សូមរៀបស្នូលវិញម្តង
លាយតៅហ៊ូ បង្គា ខ្ញី ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ស្លឹកខ្ទឹម អំបិល និងម្រេចជាមួយគ្នា
ឥឡូវនេះធ្វើការបែងចែកម្សៅ ជាពីរផ្នែក រើយម្សៅជូតបន្តិច ហើយមូលចេញជាបន្ទះស្តើងៗ ដោយប្រើប្រាស់ឧបករណ៍កាត់នំ ខូឃី។
ធ្វើម្សៅជារាងរង្វង់មូល ដែលយកស្នូលដាក់បញ្ចូល ហើយគៀបចូលគ្នាឱ្យបានស្អាត។
ពេលដែលនំប៉ាវទាំងអស់ត្រូវបានរៀបចំរួចរាល់ សូមដាក់ចូលចំហុយនៅក្នុងឧបករណ៍ចំហុយប្រហែល 12-15 នាទី។
អាចទទួលទានជាមួយទឹកស៊ីអ៊ីវ ឬទឹកជ្រលក់បែបអាស៊ីណាមួយក៏បាន។
សូមរីករាយ!
គ្រឿងផ្សំសម្រាប់ស្នូលនំប៉ាវ៖ គ្រឿងផ្សំដែលប្រើប្រាស់ដើម្បីធ្វើនំប៉ាវ គឺមានភាពសាមញ្ញណាស់។ ម្សៅនំសម្រាប់រុំខាងក្រៅប្រើប្រាស់គ្រឿងផ្សំ 4 យ៉ាងដូចជាម្សៅស្រូវសាលី អំបិល មើមយ៉េន និងទឹកការ៉ុតសម្រាប់បង្កើតពណ៌។
របៀបធ្វើ៖ ដើម្បីធ្វើម្សៅ ខ្ញុំបានប្រើម្សៅមួយពែង ម្សៅមើមយ៉េន1/4 ស្លាបព្រា អំបិល ដើម្បីបង្កើនរសជាតិ និងទឹកសីតុណ្ហភាពធម្មតា ដើម្បីច្របាច់វាចូលទៅក្នុងម្សៅអោយរឹងបន្តិច។ បន្ទាប់ពីច្របាច់រួច ខ្ញុំទុកវាចោលមួយម៉ោង។ ខ្ញុំចូលចិត្តរុំម្សៅជាមួយថង់ខ្ចប់ពីខាងក្រៅដោយទុកមួយឡែក រហូតដល់ខ្ញុំរួចរាល់ដើម្បីចាប់ផ្តើម។
របៀបទទួលទាននំប៉ាវ៖ ខ្ញុំចូលចិត្តទទួលទាននំប៉ាវ ជាមួយនឹងទឹកស៊ីអ៊ីវរសជាតិស្រាល និងទឹកស៊ីអ៊ីវហឹរ។ អ្នកក៏អាចទទួលទានជាមួយទឹកម្ទេស ទឹកស៊ីអ៊ីវ ប្រេងម្ទេស ទឹកជ្រលក់ក្តៅៗ ឬទឹកជ្រលក់ផ្សេងទៀតតាមជម្រើសរបស់អ្នក។
អំពីនំប៉ាវ៖ នំប៉ាវត្រូវបានមនុស្សទូទាំងពិភពលោកចូលចិត្តទទួលទាន។ នៅក្នុងម្ហូបអាហារបែបអាស៊ី នំប៉ាវគឺជាស្រទាប់ម្សៅដែលដាក់ជាមួយការស្នូលបន្ថែម។ ថ្វីត្បិតតែនំប៉ាវដែលមានភាពពេញនិយម គឺជារបស់ដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ទូទៅ ប៉ុន្តែយើងក៏អាចធ្វើអោយវាមានរសជាតិផ្អែមបានផងដែរ។ នៅពេលដែលរៀបចំជាមួយស្នូលបានស្អាតហើយ នំប៉ាវអាចស្ងោរ ចំហុយ ឬចៀនឱ្យឆ្អិន។ ជាធម្មតា នំប៉ាវត្រូវបានផលិតចេញពីគ្រឿងផ្សំសាមញ្ញចំនួនបីគឺ ម្សៅ ទឹក និងអំបិល។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយ មាននំប៉ាវជាច្រើនប្រភេទផ្សេងទៀតដែលផលិតដោយប្រើម្សៅ Tapioca, ម្សៅ Wholewheat, Semolina ជាដើម។ វាគឺជាមុខម្ហូបដ៏មានរសជាតិដ៏សម្បូរបែបមួយ ដែលអាចត្រូវបានធ្វើឡើងដោយប្រើម្សៅផ្សេងៗ និងពោរពេញទៅដោយរសជាតិស្នូលផ្សេងៗគ្នាជាច្រើនរាប់មិនអស់។
ព្យាយាមបង្កើតរសជាតិមួយដោយខ្លួនឯង!