បើកបង្ហាញការពិត៖ អ្នកគួរតែចិតសំបកគ្រឿងផ្សំរបស់អ្នក មុនពេលកៀបដែរ ឬទេ?

 

មិនមែនផ្លែឈើ និងបន្លែទាំងអស់សុទ្ធតែត្រូវចិត ឬបកសំបកនោះទេ។ មាន​សំបក​ខ្លះ​អាច​រក្សាទុក​បាន ហើយ​ខ្លះ​ទៀត​ត្រូវ​តែសម្អាត​បាន​ល្អ​ជាមុនសិន។

ស្វែងយល់ពីប្រភេទនៃបន្លែផ្លែឈើសម្រាប់អ្នកចាប់ផ្តើមដំបូង។ ដោយសារតែមានប្រភេទបន្លែផ្លែឈើជាច្រើន ទើបមិនសូវមានការយកចិត្តទុកដាក់ថា តើបន្លែផ្លែឈើណាខ្លះដែលត្រូវចិតសំបក និងមិនត្រូវចិតសំបក។ ធ្វើការសម្រេចចិត្តក្នុងការបក ឬចិតគ្រឿងផ្សំ ដើម្បីទទួលបានសារធាតុចិញ្ចឹមខ្ពស់បំផុត។

  1. សំបកក្រាស់កម្រិតណា?
  2. តើសំបកមានអត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពដែរ ឬទេ?
  3. តើសំបកនឹងប៉ះពាល់ដល់រសជាតិរបស់ទឹកផ្លែឈើយ៉ាងដូចម្តេច?
  4. តើសំបកនឹងប៉ះពាល់ដល់ប្រសិទ្ធភាពរបស់ម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើយ៉ាងដូចម្តេច?

ស្វែងយល់ពីសិល្បៈនៃការចិតសំបកប្រកបដោយប្រសិទ្ធភាពជាមួយនឹងគន្លឹះ និងតិចនិចដ៏សាមញ្ញ។ បើកបង្ហាញអាថ៌កំបាំងជាមួយបទពិសោធន៍នៃការកៀបទឹកផ្លែឈើដ៏ប៉ិនប្រសព្វ។

 


មិនត្រូវការចិត ឬបកសំបក

🍏 ផ្លែឈើ

  • ផ្លែប៉ោម
  • ផ្លែអាព្រីកត់
  • ផ្លែប៊ឺរី
  • ផ្លែឈឺរី*
  • ត្រសក់
  • ផ្លែត្រប់
  • ទំពាំងបាយជូ
  • ក្រូចឆ្មា
  • ផ្លែក្រូច
  • ផ្លែណេកតារីន*
  • ផ្លែប៉ែស*
  • ផ្លែបឺរ ម្រេច*
  • ផ្លែផ្លាំ*
  • ប៉េងប៉ោះ
  • ឪឡឹក
  • ល្ពៅបារាំងខៀវ

 

🥕 បន្លែ

  • មើមយ៉េន
  • ការ៉ុត
  • ខ្ញី
  • មើម
  • ការ៉ុត
  • ឆៃថាវ
  • ល្ពៅបារាំង
  • ដំឡូងផ្អែម
  • រមៀត

 

រសជាតិ

ពិតប្រាកដណាស់ អ្នកបានបញ្ជាក់ពីចំណុចដ៏មានតម្លៃមួយចំនួន។ ផ្លែឈើដូចជាផ្លែប៉ោម ទំពាំងបាយជូ និងផ្លែប៊ឺរី ត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ជាទូទៅដោយរក្សាសំបករបស់វា ហើយការធ្វើបែបនេះក៏ជួយដល់ការកៀបទឹកផ្លែឈើបានផងដែរ។ ជាការពិត ការទុកសំបកផ្លែឈើអាចបង្កើនរសជាតិ និងតម្លៃសារធាតុចិញ្ចឹមរបស់ទឹកផ្លែឈើបានផងដែរ។ សំបកផ្លែឈើមួយចំនួនដូចជា ក្រូចឆ្មាជាដើម រួមចំណែកដល់រសជាតិដ៏ជូរ និងបង្កើនភាពស្រស់ស្រាយ ដែលធ្វើឱ្យវាក្លាយជាការបន្ថែមដ៏ពេញនិយមនៅក្នុងរូបមន្តផ្សេងៗ។

ការធ្វើបែបនេះសមស្របនឹងគំនិតដែលថា សំបកផ្លែឈើជាច្រើនមានផ្ទុកសារធាតុចិញ្ចឹម និងរសជាតិ ដែលធ្វើឱ្យវាក្លាយជាការរូបមន្តដ៏មានប្រយោជន៍។ វាជាវិធីដ៏ល្អមួយ ដើម្បីទទួលបានបរិមាណសារធាតុចិញ្ចឹមយ៉ាងច្រើន និងរីករាយជាមួយនឹងរសជាតិដ៏សម្បូរបែប ។

 

អត្ថប្រយោជន៍សុខភាព

សំបកផ្លែឈើ និងបន្លែសម្បូរទៅដោយសារធាតុដែលជួយដល់សុខភាព ដោយកម្រិតសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មមានកម្រិតខ្ពស់ជាង 328 ដងនៅក្នុងសំបកបើប្រៀបធៀបទៅនឹងកាកបន្លែផ្លែឈើ។ ការរក្សា​សំបក​ផ្លែ​ប៉ោម​ អាច​ផ្តល់​នូវ​បរិមាណ​វីតាមីន K, A និង C ខ្ពស់​បំផុត ​ជាមួយនឹង​ការកើនឡើងនូវ​ជាតិ​កាល់ស្យូម និង​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ផងដែរ។ ទោះបីជាមិនមានសារធាតុចិញ្ចឹមទាំងអស់អាចផ្ទេរទៅទឹកផ្លែឈើក្នុងអំឡុងពេលស្រង់ចេញក៏ដោយ តែការរក្សាសំបកអាចផ្តល់នូវគុណតម្លៃនៃសារធាតុចិញ្ចឹមយ៉ាងច្រើនបំផុត។

 

សំបកស្តើង

បន្ថែមពីលើនេះ គ្រឿងផ្សំមួយចំនួនដូចជា ផ្លែប៉ែស ការ៉ុត និងខ្ញី មានសំបកស្តើង ដែលមិនធ្វើអោយម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើស្ទះបាននោះទេ។ ដូច្នេះ អ្នកអាចរក្សាដំណើរការកៀបទឹកផ្លែឈើរបស់អ្នកដោយមិនចាំបាច់ចិតសំបកចេញនោះទេ វាសន្សំពេលវេលា និងការខិតខំប្រឹងប្រែងក្នុងការរៀបចំ។ ត្រូវប្រាកដថាលាងសម្អាតផលិតផលទាំងអស់ឱ្យបានស្អាតល្អ និងចិតផ្នែកដែលខូចចេញមុនពេលចាប់ផ្តើមកៀប។

 

🍉 ផ្លែឪឡឹក

ជាការភ្ញាក់ផ្អើល ដែលផ្លែឪឡឹកអាចត្រូវបានកៀបជាមួយនឹងសំបកដ៏ក្រាស់របស់វា ជាពិសេសសំបកដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាព។ សំបកឪឡឹកគឺជាប្រភពថាមពលដែលមានកាឡូរីទាប តែសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗដូចជា វីតាមីន C វីតាមីន A វីតាមីន B6 ប៉ូតាស្យូម និងស័ង្កសីជាដើម។ វាក៏មានផ្ទុកសារធាតុ chlorophyll, citrulline, lycopene, អាស៊ីតអាមីណូ, flavonoids និងសមាសធាតុ phenolic ដែលធ្វើឱ្យវាក្លាយជាសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏ចាំបាច់សម្រាប់ការរស់នៅប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក។ ដើម្បី​បង្កើន​រសជាតិ សូម​លរក្សាទុក​សាច់​ក្រហម​មួយ​ចំនួន​នៅ​ពេលកៀប​ផ្លែ​ឪឡឹក​ដើម្បី​ទទួល​បាន​រសជាតិផ្អែមបន្ថែមទៀត។

 

 


 

ចុះគ្រា​ប់របស់វាវិញ?

មើលទៅដូចជាបានចែករំលែកនូវព័ត៌មានមួយចំនួនអំពីការសម្រេចចិត្តប្រើប្រាស់គ្រាប់ក្នុងការកៀបទឹកផ្លែឈើ ជាពិសេសគឺការសង្កត់ធ្ងន់អំពីសារប្រយោជន៍នៅក្នុងការយកគ្រាប់ដែលធំ ឬស្នូលចេញពីផ្លែឈើដែលរឹង ហើយបានណែនាំអំពីការចិតសំបកសម្រាប់ផ្លែឈើមួយចំនួនផងដែរ។ ការបង្ហាញក៏បានលើកឡើងអំពីការយកគ្រាប់ចេញពីផ្លែឈើមួយចំនួនដូចជាផ្លែស្វាយ និងផ្លែឈើដែលមានគ្រាប់ពូជដូចជាម្រេច ល្ហុង និងផ្លែល្ពៅជាដើម។
បន្ថែមពីនេះ វាក៏បានបង្ហាញដែរថា ផ្លែឈើដែលមានគ្រាប់តូចដូចជាក្រូចឆ្មា ប៉េងប៉ោះ និង zucchinis អាចធ្វើការកៀបទឹកដោយមិនចាំបាច់យកគ្រាប់ពូជចេញនោះទេ ហើយការយកគ្រាប់ចេញនេះគឺអាស្រ័យតាមចំណង់ចំណូលចិត្តរៀងៗខ្លួនតែប៉ុណ្ណោះ។ វីដែអូនេះ បានបង្ហាញពីការកៀបផ្លែឈើដោយមិនចិតសំបក និងមិនយកគ្រាប់ចេញ ជាមួយការចំណាយពេលវេលាតិចតួច ក្រៅពីការលាងសម្អាត និងការកាត់ផ្នែកខាងលើ និងខាងក្រោមចេញបន្តិចតែប៉ុណ្ណោះ។

ប្រសិនបើអ្នកមានសំណួរណាមួយ ឬអ្នកត្រូវការជំនួយទាក់ទងនឹងប្រធានបទនេះ ឬអ្វីផ្សេងទៀត សូមទំនាក់ទំនងមកយើងខ្ញុំដោយសេរី!

 

 


 

បាទ! យើងចិតសំបក

🍏 ផ្លែឈើ

  • ត្រសក់ស្រូវបារាំង
  • ពោត
  • ផ្លែឪឡឹកទឹកឃ្មុំ
  • ផ្លែទឹកក្រូច
  • ក្រូចថ្លុង
  • ផ្លែល្ហុង*
  • ស្វាយ*
  • ផ្លែទទឹម
  • គីវី
  • លីឈី*
  • ផ្លែផាសិន
  • ផ្លែស្រកានាគ

🥕 បន្លែ

  • សេលីយ៉ាក
  • ខ្ទឹម
  • ផ្លែពាក់គួក
  • មើមកុលរ៉ាប៊ី
  • ខ្ទឹមបារាំង
  • ល្ពៅ *
  • មើមរូតាបាហ្គា
  • ដំឡូង

 

សំបកស្តើង


 

ភាពគ្រើម

បន្ថែមពីភាពក្រាស់ សំបកដែលមានសភាពគ្រើមរបស់ផ្លែឈើ អាចផ្តល់នូវភាពលំបាកក្នុងការសម្អាត។ វាមានភាពលំបាកក្នុងការចិតសម្អាតនូវសារធាតុគីមី និងផ្នែកកខ្វក់ពីសំបកដែលមានសភាពគ្រើមបែបនេះ។ ប្រសិនបើមានការព្រួយបារម្ភអំពីការសម្អាតសំបករបស់វា សូមណែនាំអោយសម្អាតផ្នែកដែលមិនមានគ្រោះថ្នាក់មុនពេលដែលចាប់ផ្តើមកៀប។ បែបនេះធានាបានថា ដំណើរការរៀបចំ និងការសម្អាតគឺមានសុវត្ថិភាពខ្ពស់។

 

រសជាតិ

ថ្វីត្បិតតែសំបកបន្លែផ្លែឈើមានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពក៏ពិតមែន ប៉ុន្តែវាជារឿងសំខាន់ក្នុងការទទួលស្គាល់នូវរសជាតិចត់របស់វា ដែលអាចប៉ះពាល់ដល់រសជាតិទាំងមូលនៃទឹកផ្លែឈើរបស់អ្នក។ នៅពេលធ្វើការកៀបគ្រឿងផ្សំដែលមិនទាន់បកសំបកចេញ រសជាតិ និងសារធាតុចិញ្ចឹមរបស់សំបកបានលាយបញ្ចូលជាមួយទឹកផ្លែឈើ ដែលអាចជះឥទ្ធិពលទាំងរសជាតិ និងសារធាតុចិញ្ចឹមផងដែរ។ ខណៈពេលដែលកំហាប់សារធាតុចិញ្ចឹមមានសភាពខ្ពស់បន្តិច រសជាតិចត់ពីសំបកអាចធ្វើអោយទឹកផ្លែឈើមិនមិនសូវឆ្ងាញ់នោះទេ ឬមិនអាចទទួលទានបានតែម្ត។ ការចំណាយពេលវេលាបន្តិចដើម្បីបកសំបកបន្លែផ្លែឈើដែលបានណែនាំខាងលើ អាចជួយធានានូវរសជាតិបានយ៉ាងល្អ។

 

🍍 ចុះផ្លែម្នាស់វិញ?

នៅពេលដែលគេយកផ្លែម្នាស់មកកៀបទឹក ការសម្រេចចិត្តថាគួរតែចិតសំបក ឬអត់គឺអាស្រ័យលើកត្តាជាច្រើន។ ទោះបីជាវាមានសំបកក្រាស់ក៏ដោយ ប៉ុន្តែជាទូទៅវាមិនបានធ្វើអោយម៉ាស៊ីនជាប់គាំងនោះទេ។ បញ្ហាដែលធ្វើអោយម៉ាស៊ីនជាប់គាំង គឺដោយសារកាកបន្លែផ្លែឈើដែលបានជាប់គាំងនៅក្នុងរន្ធនៃឧបករណ៍កៀប។ ជារឿងដែលគួរអោយចាប់អារម្មណ៍ ដែលសំបកក្រាស់របស់ម្នាស់អាចជួយរុញកាកដែលជាប់ស្អិតតាមរន្ធនីមួយៗ អោយបានស្អាតល្អ។

ដើម្បីការពារពីការជាប់គាំង សូមណែនាំអោយដាក់ឆ្លាស់គ្នារវាងគ្រឿងផ្សំដែលរឹង និងទន់ក្នុងពេលដំណើរការកៀប។ ជារឿងល្អ ដែលសំបកម្នាស់មិនចត់ពេកនោះទេ ហើយការរួមផ្សំរបស់វានឹងមិនធ្វើអោយខូចរសជាតិដើមនៃទឹកផ្លែឈើរបស់អ្នកឡើយ។ ជាការពិត សំបកម្នាស់គឺជាប្រភពដែលសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C និង bromelain ដែលផ្តល់នូវលក្ខណៈសម្បត្តិដ៏ល្អដល់ការពង្រឹងភាពស៊ាំ និងគុណសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាកផ្សេងៗ។ ដូច្នេះហើយ ការកៀបផ្លែម្នាស់ជាមួយសំបករបស់វា មិនមែនជាបញ្ហាចម្បងនោះទេ ហើយវាអាចជួយបង្កើនសារធាតុចិញ្ចឹមនៃទឹកផ្លែឈើរបស់អ្នកបានផងដែរ។

 

 

ខណៈពេលដែលការកៀបផ្លែម្នាស់ជាមួយសំបកពិតជាអាចធ្វើបាន ដូចទៅនឹងការបង្ហាញនៅក្នុងវីដអូនេះក៏ពិតមែន ប៉ុន្តែវាជាការសំខាន់ក្នុងការរៀបចំនូវដំណើរការមួយនេះ។ គ្រឿងផ្សំដែលមានសំបកក្រាស់ គ្រើមដូចជាផ្លែម្នាស់ជាដើម អាចជាបញ្ហាប្រឈមនៅក្នុងការសម្អាត។ ប្រសិនបើអ្នកមិនចង់លាងសម្អាតសំបកម្នាស់នោះទេ សូមធ្វើការចិតសំបករបស់វាជាមុនសិន មុនពេលចាប់ផ្តើមកៀប។

ដើម្បីកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការស្ទះនៅពេលកៀបផ្លែម្នាស់ សូមធ្វើការកៀបស្នូលដែលរឹងចុងក្រោយគេ ឬរួមជាមួយនឹងគ្រឿងផ្សំដែលរឹងផ្សេងទៀត។ ភាពរឹងគ្រើមនៃស្នូល និងសារធាតុផ្សំផ្សេងទៀតអាចជួយរុញច្រានកាកល្អិតៗដែលបានជាប់ចេញពីរន្ធ ដែលអាចកាត់បន្ថយលទ្ធភាពនៃការស្ទះបានយ៉ាងច្រើន។

សម្រាប់ការស្វែងយល់បន្ថែមអំពីការកៀបផ្លែម្នាស់ អ្នកអាចមើលការអត្ថបទរបស់យើង "របៀបធ្វើទឹកម្នាស់" សម្រាប់ការណែនាំ និងព័ត៌មានបន្ថែម។

 

លក្ខខណ្ឌនៃការអោយមេដៃ

ប្រសិនបើគ្រឿងផ្សំរបស់អ្នកមិនមាននៅក្នុងការណែនាំនេះទេ ហើយអ្នកមិនច្បាស់ថាអ្នកគួរតែចិតសំបករបស់វា ឬអត់ សូមសាកល្បងធ្វើតាមការណែនាំនេះ៖

👍🏻ញ៉ាំធម្មតា ដោយរក្សាសំបក = មិនបក

👎🏻ញ៉ាំធម្មតា ដោយចិតសំបក = បក

 

អត្ថបទដើម ៖ www.kuvingsusa.com