បើកបង្ហាញការពិត៖ អ្នកគួរតែចិតសំបកគ្រឿងផ្សំរបស់អ្នក មុនពេលកៀបដែរ ឬទេ?
មិនមែនផ្លែឈើ និងបន្លែទាំងអស់សុទ្ធតែត្រូវចិត ឬបកសំបកនោះទេ។ មានសំបកខ្លះអាចរក្សាទុកបាន ហើយខ្លះទៀតត្រូវតែសម្អាតបានល្អជាមុនសិន។
ស្វែងយល់ពីប្រភេទនៃបន្លែផ្លែឈើសម្រាប់អ្នកចាប់ផ្តើមដំបូង។ ដោយសារតែមានប្រភេទបន្លែផ្លែឈើជាច្រើន ទើបមិនសូវមានការយកចិត្តទុកដាក់ថា តើបន្លែផ្លែឈើណាខ្លះដែលត្រូវចិតសំបក និងមិនត្រូវចិតសំបក។ ធ្វើការសម្រេចចិត្តក្នុងការបក ឬចិតគ្រឿងផ្សំ ដើម្បីទទួលបានសារធាតុចិញ្ចឹមខ្ពស់បំផុត។
- សំបកក្រាស់កម្រិតណា?
- តើសំបកមានអត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពដែរ ឬទេ?
- តើសំបកនឹងប៉ះពាល់ដល់រសជាតិរបស់ទឹកផ្លែឈើយ៉ាងដូចម្តេច?
- តើសំបកនឹងប៉ះពាល់ដល់ប្រសិទ្ធភាពរបស់ម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើយ៉ាងដូចម្តេច?
ស្វែងយល់ពីសិល្បៈនៃការចិតសំបកប្រកបដោយប្រសិទ្ធភាពជាមួយនឹងគន្លឹះ និងតិចនិចដ៏សាមញ្ញ។ បើកបង្ហាញអាថ៌កំបាំងជាមួយបទពិសោធន៍នៃការកៀបទឹកផ្លែឈើដ៏ប៉ិនប្រសព្វ។
មិនត្រូវការចិត ឬបកសំបក
🍏 ផ្លែឈើ
- ផ្លែប៉ោម
- ផ្លែអាព្រីកត់
- ផ្លែប៊ឺរី
- ផ្លែឈឺរី*
- ត្រសក់
- ផ្លែត្រប់
- ទំពាំងបាយជូ
- ក្រូចឆ្មា
- ផ្លែក្រូច
- ផ្លែណេកតារីន*
- ផ្លែប៉ែស*
- ផ្លែបឺរ ម្រេច*
- ផ្លែផ្លាំ*
- ប៉េងប៉ោះ
- ឪឡឹក
- ល្ពៅបារាំងខៀវ
🥕 បន្លែ
- មើមយ៉េន
- ការ៉ុត
- ខ្ញី
- មើម
- ការ៉ុត
- ឆៃថាវ
- ល្ពៅបារាំង
- ដំឡូងផ្អែម
- រមៀត
រសជាតិ
ពិតប្រាកដណាស់ អ្នកបានបញ្ជាក់ពីចំណុចដ៏មានតម្លៃមួយចំនួន។ ផ្លែឈើដូចជាផ្លែប៉ោម ទំពាំងបាយជូ និងផ្លែប៊ឺរី ត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ជាទូទៅដោយរក្សាសំបករបស់វា ហើយការធ្វើបែបនេះក៏ជួយដល់ការកៀបទឹកផ្លែឈើបានផងដែរ។ ជាការពិត ការទុកសំបកផ្លែឈើអាចបង្កើនរសជាតិ និងតម្លៃសារធាតុចិញ្ចឹមរបស់ទឹកផ្លែឈើបានផងដែរ។ សំបកផ្លែឈើមួយចំនួនដូចជា ក្រូចឆ្មាជាដើម រួមចំណែកដល់រសជាតិដ៏ជូរ និងបង្កើនភាពស្រស់ស្រាយ ដែលធ្វើឱ្យវាក្លាយជាការបន្ថែមដ៏ពេញនិយមនៅក្នុងរូបមន្តផ្សេងៗ។
ការធ្វើបែបនេះសមស្របនឹងគំនិតដែលថា សំបកផ្លែឈើជាច្រើនមានផ្ទុកសារធាតុចិញ្ចឹម និងរសជាតិ ដែលធ្វើឱ្យវាក្លាយជាការរូបមន្តដ៏មានប្រយោជន៍។ វាជាវិធីដ៏ល្អមួយ ដើម្បីទទួលបានបរិមាណសារធាតុចិញ្ចឹមយ៉ាងច្រើន និងរីករាយជាមួយនឹងរសជាតិដ៏សម្បូរបែប ។
អត្ថប្រយោជន៍សុខភាព
សំបកផ្លែឈើ និងបន្លែសម្បូរទៅដោយសារធាតុដែលជួយដល់សុខភាព ដោយកម្រិតសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មមានកម្រិតខ្ពស់ជាង 328 ដងនៅក្នុងសំបកបើប្រៀបធៀបទៅនឹងកាកបន្លែផ្លែឈើ។ ការរក្សាសំបកផ្លែប៉ោម អាចផ្តល់នូវបរិមាណវីតាមីន K, A និង C ខ្ពស់បំផុត ជាមួយនឹងការកើនឡើងនូវជាតិកាល់ស្យូម និងប៉ូតាស្យូមផងដែរ។ ទោះបីជាមិនមានសារធាតុចិញ្ចឹមទាំងអស់អាចផ្ទេរទៅទឹកផ្លែឈើក្នុងអំឡុងពេលស្រង់ចេញក៏ដោយ តែការរក្សាសំបកអាចផ្តល់នូវគុណតម្លៃនៃសារធាតុចិញ្ចឹមយ៉ាងច្រើនបំផុត។
សំបកស្តើង
បន្ថែមពីលើនេះ គ្រឿងផ្សំមួយចំនួនដូចជា ផ្លែប៉ែស ការ៉ុត និងខ្ញី មានសំបកស្តើង ដែលមិនធ្វើអោយម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើស្ទះបាននោះទេ។ ដូច្នេះ អ្នកអាចរក្សាដំណើរការកៀបទឹកផ្លែឈើរបស់អ្នកដោយមិនចាំបាច់ចិតសំបកចេញនោះទេ វាសន្សំពេលវេលា និងការខិតខំប្រឹងប្រែងក្នុងការរៀបចំ។ ត្រូវប្រាកដថាលាងសម្អាតផលិតផលទាំងអស់ឱ្យបានស្អាតល្អ និងចិតផ្នែកដែលខូចចេញមុនពេលចាប់ផ្តើមកៀប។
🍉 ផ្លែឪឡឹក
ជាការភ្ញាក់ផ្អើល ដែលផ្លែឪឡឹកអាចត្រូវបានកៀបជាមួយនឹងសំបកដ៏ក្រាស់របស់វា ជាពិសេសសំបកដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាព។ សំបកឪឡឹកគឺជាប្រភពថាមពលដែលមានកាឡូរីទាប តែសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗដូចជា វីតាមីន C វីតាមីន A វីតាមីន B6 ប៉ូតាស្យូម និងស័ង្កសីជាដើម។ វាក៏មានផ្ទុកសារធាតុ chlorophyll, citrulline, lycopene, អាស៊ីតអាមីណូ, flavonoids និងសមាសធាតុ phenolic ដែលធ្វើឱ្យវាក្លាយជាសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏ចាំបាច់សម្រាប់ការរស់នៅប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក។ ដើម្បីបង្កើនរសជាតិ សូមលរក្សាទុកសាច់ក្រហមមួយចំនួននៅពេលកៀបផ្លែឪឡឹកដើម្បីទទួលបានរសជាតិផ្អែមបន្ថែមទៀត។
ចុះគ្រាប់របស់វាវិញ?
មើលទៅដូចជាបានចែករំលែកនូវព័ត៌មានមួយចំនួនអំពីការសម្រេចចិត្តប្រើប្រាស់គ្រាប់ក្នុងការកៀបទឹកផ្លែឈើ ជាពិសេសគឺការសង្កត់ធ្ងន់អំពីសារប្រយោជន៍នៅក្នុងការយកគ្រាប់ដែលធំ ឬស្នូលចេញពីផ្លែឈើដែលរឹង ហើយបានណែនាំអំពីការចិតសំបកសម្រាប់ផ្លែឈើមួយចំនួនផងដែរ។ ការបង្ហាញក៏បានលើកឡើងអំពីការយកគ្រាប់ចេញពីផ្លែឈើមួយចំនួនដូចជាផ្លែស្វាយ និងផ្លែឈើដែលមានគ្រាប់ពូជដូចជាម្រេច ល្ហុង និងផ្លែល្ពៅជាដើម។
បន្ថែមពីនេះ វាក៏បានបង្ហាញដែរថា ផ្លែឈើដែលមានគ្រាប់តូចដូចជាក្រូចឆ្មា ប៉េងប៉ោះ និង zucchinis អាចធ្វើការកៀបទឹកដោយមិនចាំបាច់យកគ្រាប់ពូជចេញនោះទេ ហើយការយកគ្រាប់ចេញនេះគឺអាស្រ័យតាមចំណង់ចំណូលចិត្តរៀងៗខ្លួនតែប៉ុណ្ណោះ។ វីដែអូនេះ បានបង្ហាញពីការកៀបផ្លែឈើដោយមិនចិតសំបក និងមិនយកគ្រាប់ចេញ ជាមួយការចំណាយពេលវេលាតិចតួច ក្រៅពីការលាងសម្អាត និងការកាត់ផ្នែកខាងលើ និងខាងក្រោមចេញបន្តិចតែប៉ុណ្ណោះ។
ប្រសិនបើអ្នកមានសំណួរណាមួយ ឬអ្នកត្រូវការជំនួយទាក់ទងនឹងប្រធានបទនេះ ឬអ្វីផ្សេងទៀត សូមទំនាក់ទំនងមកយើងខ្ញុំដោយសេរី!
បាទ! យើងចិតសំបក
🍏 ផ្លែឈើ
- ត្រសក់ស្រូវបារាំង
- ពោត
- ផ្លែឪឡឹកទឹកឃ្មុំ
- ផ្លែទឹកក្រូច
- ក្រូចថ្លុង
- ផ្លែល្ហុង*
- ស្វាយ*
- ផ្លែទទឹម
- គីវី
- លីឈី*
- ផ្លែផាសិន
- ផ្លែស្រកានាគ
🥕 បន្លែ
- សេលីយ៉ាក
- ខ្ទឹម
- ផ្លែពាក់គួក
- មើមកុលរ៉ាប៊ី
- ខ្ទឹមបារាំង
- ល្ពៅ *
- មើមរូតាបាហ្គា
- ដំឡូង
សំបកស្តើង
ភាពគ្រើម
បន្ថែមពីភាពក្រាស់ សំបកដែលមានសភាពគ្រើមរបស់ផ្លែឈើ អាចផ្តល់នូវភាពលំបាកក្នុងការសម្អាត។ វាមានភាពលំបាកក្នុងការចិតសម្អាតនូវសារធាតុគីមី និងផ្នែកកខ្វក់ពីសំបកដែលមានសភាពគ្រើមបែបនេះ។ ប្រសិនបើមានការព្រួយបារម្ភអំពីការសម្អាតសំបករបស់វា សូមណែនាំអោយសម្អាតផ្នែកដែលមិនមានគ្រោះថ្នាក់មុនពេលដែលចាប់ផ្តើមកៀប។ បែបនេះធានាបានថា ដំណើរការរៀបចំ និងការសម្អាតគឺមានសុវត្ថិភាពខ្ពស់។
រសជាតិ
ថ្វីត្បិតតែសំបកបន្លែផ្លែឈើមានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពក៏ពិតមែន ប៉ុន្តែវាជារឿងសំខាន់ក្នុងការទទួលស្គាល់នូវរសជាតិចត់របស់វា ដែលអាចប៉ះពាល់ដល់រសជាតិទាំងមូលនៃទឹកផ្លែឈើរបស់អ្នក។ នៅពេលធ្វើការកៀបគ្រឿងផ្សំដែលមិនទាន់បកសំបកចេញ រសជាតិ និងសារធាតុចិញ្ចឹមរបស់សំបកបានលាយបញ្ចូលជាមួយទឹកផ្លែឈើ ដែលអាចជះឥទ្ធិពលទាំងរសជាតិ និងសារធាតុចិញ្ចឹមផងដែរ។ ខណៈពេលដែលកំហាប់សារធាតុចិញ្ចឹមមានសភាពខ្ពស់បន្តិច រសជាតិចត់ពីសំបកអាចធ្វើអោយទឹកផ្លែឈើមិនមិនសូវឆ្ងាញ់នោះទេ ឬមិនអាចទទួលទានបានតែម្ត។ ការចំណាយពេលវេលាបន្តិចដើម្បីបកសំបកបន្លែផ្លែឈើដែលបានណែនាំខាងលើ អាចជួយធានានូវរសជាតិបានយ៉ាងល្អ។
🍍 ចុះផ្លែម្នាស់វិញ?
នៅពេលដែលគេយកផ្លែម្នាស់មកកៀបទឹក ការសម្រេចចិត្តថាគួរតែចិតសំបក ឬអត់គឺអាស្រ័យលើកត្តាជាច្រើន។ ទោះបីជាវាមានសំបកក្រាស់ក៏ដោយ ប៉ុន្តែជាទូទៅវាមិនបានធ្វើអោយម៉ាស៊ីនជាប់គាំងនោះទេ។ បញ្ហាដែលធ្វើអោយម៉ាស៊ីនជាប់គាំង គឺដោយសារកាកបន្លែផ្លែឈើដែលបានជាប់គាំងនៅក្នុងរន្ធនៃឧបករណ៍កៀប។ ជារឿងដែលគួរអោយចាប់អារម្មណ៍ ដែលសំបកក្រាស់របស់ម្នាស់អាចជួយរុញកាកដែលជាប់ស្អិតតាមរន្ធនីមួយៗ អោយបានស្អាតល្អ។
ដើម្បីការពារពីការជាប់គាំង សូមណែនាំអោយដាក់ឆ្លាស់គ្នារវាងគ្រឿងផ្សំដែលរឹង និងទន់ក្នុងពេលដំណើរការកៀប។ ជារឿងល្អ ដែលសំបកម្នាស់មិនចត់ពេកនោះទេ ហើយការរួមផ្សំរបស់វានឹងមិនធ្វើអោយខូចរសជាតិដើមនៃទឹកផ្លែឈើរបស់អ្នកឡើយ។ ជាការពិត សំបកម្នាស់គឺជាប្រភពដែលសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C និង bromelain ដែលផ្តល់នូវលក្ខណៈសម្បត្តិដ៏ល្អដល់ការពង្រឹងភាពស៊ាំ និងគុណសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាកផ្សេងៗ។ ដូច្នេះហើយ ការកៀបផ្លែម្នាស់ជាមួយសំបករបស់វា មិនមែនជាបញ្ហាចម្បងនោះទេ ហើយវាអាចជួយបង្កើនសារធាតុចិញ្ចឹមនៃទឹកផ្លែឈើរបស់អ្នកបានផងដែរ។
ខណៈពេលដែលការកៀបផ្លែម្នាស់ជាមួយសំបកពិតជាអាចធ្វើបាន ដូចទៅនឹងការបង្ហាញនៅក្នុងវីដអូនេះក៏ពិតមែន ប៉ុន្តែវាជាការសំខាន់ក្នុងការរៀបចំនូវដំណើរការមួយនេះ។ គ្រឿងផ្សំដែលមានសំបកក្រាស់ គ្រើមដូចជាផ្លែម្នាស់ជាដើម អាចជាបញ្ហាប្រឈមនៅក្នុងការសម្អាត។ ប្រសិនបើអ្នកមិនចង់លាងសម្អាតសំបកម្នាស់នោះទេ សូមធ្វើការចិតសំបករបស់វាជាមុនសិន មុនពេលចាប់ផ្តើមកៀប។
ដើម្បីកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការស្ទះនៅពេលកៀបផ្លែម្នាស់ សូមធ្វើការកៀបស្នូលដែលរឹងចុងក្រោយគេ ឬរួមជាមួយនឹងគ្រឿងផ្សំដែលរឹងផ្សេងទៀត។ ភាពរឹងគ្រើមនៃស្នូល និងសារធាតុផ្សំផ្សេងទៀតអាចជួយរុញច្រានកាកល្អិតៗដែលបានជាប់ចេញពីរន្ធ ដែលអាចកាត់បន្ថយលទ្ធភាពនៃការស្ទះបានយ៉ាងច្រើន។
សម្រាប់ការស្វែងយល់បន្ថែមអំពីការកៀបផ្លែម្នាស់ អ្នកអាចមើលការអត្ថបទរបស់យើង "របៀបធ្វើទឹកម្នាស់" សម្រាប់ការណែនាំ និងព័ត៌មានបន្ថែម។
លក្ខខណ្ឌនៃការអោយមេដៃ
ប្រសិនបើគ្រឿងផ្សំរបស់អ្នកមិនមាននៅក្នុងការណែនាំនេះទេ ហើយអ្នកមិនច្បាស់ថាអ្នកគួរតែចិតសំបករបស់វា ឬអត់ សូមសាកល្បងធ្វើតាមការណែនាំនេះ៖
👍🏻ញ៉ាំធម្មតា ដោយរក្សាសំបក = មិនបក
👎🏻ញ៉ាំធម្មតា ដោយចិតសំបក = បក
អត្ថបទដើម ៖ www.kuvingsusa.com