វិធីធ្វើទឹកដោះគោអាល់ម៉ុនសម្បូរដោយវីតាមីនអ៊ី (E) ខ្ពស់ ដែលជាអង់ទីអុកស៊ីដង់ប្រឆាំងជំងឺ។ ក្នុងអំឡុងពេលដំណើរការ ជាទូទៅវាត្រូវបានពង្រឹងជាមួយកាល់ស្យូម និងវីតាមីនដេ (D)។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ វាមិនមែនជាប្រភពដ៏ល្អសម្រាប់ប្រូតេអ៊ីននោះទេ។

ទឹកដោះគោអាល់ម៉ុនគ្មានជាតិផ្អែម មានជាតិស្ករតិច និងមានវីតាមីនអ៊ី (E) ខ្ពស់ ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងជម្ងឺផ្សេងៗ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ទឹកដោះគោអាល់ម៉ុនផ្អែមអាចមានផ្ទុកជាមួយជាតិស្ករ។

ទឹកដោះគោអាល់ម៉ុនគឺជាប្រភពនៃប្រូតេអ៊ីន ជាតិខ្លាញ់ និងសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏ល្អសម្រាប់ការលូតលាស់ និងការអភិវឌ្ឍន៍របស់ទារក។ លើសពីនេះ ការផលិតជាច្រើនមានបន្ថែមសារធាតុដូចជា ស្ករ អំបិល សារាយសមុទ្រ និង រសជាតិផ្សេងៗទៀត។

ដើម្បី​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍កាន់តែ​ច្រើន សូម​ជ្រើសរើស​ទឹកដោះគោ​អាល់​ម៉ុន​ដែល​គ្មាន​ជាតិ​ផ្អែម គ្មាន​បន្ថែមរសជាតិ និង​សម្បូរ​ដោយ​កាល់ស្យូម និង​វីតាមីនដេ (D) ។

ភាគច្រើន ទឹកដោះគោអាល់ម៉ុនដែលល្អបំផុតគឺ ទឹកដោះគោអាល់ម៉ុនដែលផលិតឡើងដោយខ្លួនឯងផ្ទាល់។ ម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើ Kuvings ទាំងអស់អាចធ្វើទឹកដោះគោអាល់ម៉ុនបានយ៉ាងងាយស្រួលបំផុត។

ការណែនាំ៖

  1. ដាក់អាល់ម៉ុនចូលទៅក្នុងចាន។ លាយបញ្ចូលជាមួយទឹក។ ដាក់ទៅក្នុងទូទឹកកកដើម្បីរក្សាទុកពេញមួយយប់ ឬយ៉ាងហោចណាស់ 8 ម៉ោង។
  2. ​ចាប់ផ្តើមច្របាច់​គ្រាប់​អាល់ម៉ុន។​
  3. បិទគម្របរបស់ម៉ាស៊ីនទឹកផ្លែឈើ។
  4. ដាក់គ្រាប់អាល់ម៉ុនទៅក្នុងម៉ាស៊ីនទឹកផ្លែឈើ។ បន្ទាប់មកបន្ថែមទឹកក្នុងបរិមាណស្មើគ្នា។ បន្តការដាក់ឆ្លាស់គ្នារវាងគ្រាប់អាល់ម៉ុន និងទឹក 1 ពែង បន្តិចម្តងៗក្នុងពេលតែមួយ។ ដំណើរការបែបយឺតៗ ដើម្បីទុកពេលវេលាគ្រប់គ្រាន់អោយម៉ាស៊ីនអាចកិនបានសព្វល្អ។ បើកគម្របម៉ាស៊ីន ដើម្បីបញ្ចេញទឹកដោះគោអាល់ម៉ុន។
  • គន្លឹះ៖ អ្នកអាចបន្ថែមវ៉ានីឡា អំបិលមួយស្លាបព្រា ម្សៅកាកាវ ទឹកឃ្មុំ ឬទឹកស៊ីរ៉ូម៉េផល ដើម្បីអោយរសជាតិទឹកដោះគោអាល់ម៉ុនរបស់អ្នកកាន់តែឈ្ងុយឆ្ងាញ់។
  • ផលិតផលដែលត្រូវការ៖ ម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើ​ Kuvings ដែលផ្គុំជាមួយឧបករណ៍ចម្រោះទឹកផ្លែឈើ។

ការបន្ថែម

អ្នកដឹងយ៉ាងច្បាស់ពីអ្វីដែលអ្នកទទួលបាន នៅពេលអ្នកផឹកទឹកដោះគោធញ្ញជាតិដែលធ្វើដោយខ្លួនឯង។ វាមិនមានលាយពណ៌បន្ថែម សារធាតុរក្សាទុក ស្ករ ឬទឹកសេរ៉ូបន្ថែមនោះទេ មិនដូចផលិតផលដែលទិញពីហាងនោះទេ។

បន្ថែម៖ អ្វីដែលនៅសល់ពី oat ផ្តល់នូវប្រភពអាហារ ខូគីដែលសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ ឬអាហារសម្រន់ដើម្បីញាំជាមួយទឹកដោះគោរបស់អ្នក។

តើអ្នកដឹងទេ?

សំបកអាល់ម៉ុនសម្បូរទៅដោយ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងវីតាមីនអ៊ី (E) ព្រោះវាមានប្រយោជន៍សម្រាប់ស្បែករបស់យើង ហើយអាចជួយយើងដោះស្រាយបញ្ហាស្បែកមួយចំនួនផងដែរ។ ពួកវាក៏ដើរតួជាភ្នាក់ងារការពារប្រឆាំងនឹងជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង និងមហារីកផងដែរ។ លើសពីនេះ វាត្រូវបានគេរកឃើញនៅក្នុងការសិក្សាអំពីសត្វថា សារធាតុ polyphenols អាចការពារអុកស៊ីតកម្មនៃកូលេស្តេរ៉ុលបានផងដែរ។