ការបង្កើតពណ៌អាហារ ពីទឹកផ្លែឈើធម្មជាតិ

តើ​អ្នក​ដឹង​ទេ​ថា​ ការបង្កើតពណ៌​អាហារដោយប្រើប្រាស់សារធាតុគីមី​ ​គឺមិនល្អ​​សម្រាប់​អ្នកនោះទេ?

ទឹកថ្នាំពណ៌ គឺជាសារធាតុគីមីដែលប្រើសម្រាប់បង្កើនសម្រស់នៃរបស់អាហារ ដែលធ្វើអោយវាមើលទៅស្រស់ស្អាតជាងមុន ដើម្បីទាក់ទាញចំណាប់អារម្មណ៍របស់ទទួលទាន។ ថ្នាំពណ៌ ត្រូវបានផលិតចេញពីប្រេង និងប្រេងឆៅ។ វាត្រូវបានគេរកឃើញថាមានជាតិពុលសម្រាប់ការទទួលទានរបស់មនុស្ស។ ពណ៌អាហារមានសារធាតុបង្កមហារីកដូចជា Benzidine, 4-aminobiphenyl និង 4-aminoazobenzene ជាដើម។

 

 

 

អាហារមានសារធាតុគីមី ផ្តល់គុណវិបត្តិជាច្រើនដូចជា៖

  • បំផ្លាញសារធាតុចិញ្ចឹមក្នុងអាហារ
  • អាចបណ្តាលឱ្យរលាកពោះវៀន
  • អាចបណ្តាលឱ្យមានបញ្ហាផ្លូវដង្ហើម
  • រំខានដល់ដំណើរការនៃប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
  • មានសារធាតុបង្កមហារីក តាមរយៈសារធាតុពុល

និងច្រើនទៀត!

យើងគួរចៀសវាងអាហារដែលមានជាតិពណ៌អាហារច្រើន។ រូបមន្តតៅហ៊ូពណ៌ ដែលអាចធ្វើដោយខ្លួនឯង។

 

 

 

មនុស្សជាច្រើន បានបន្ថែមពណ៌ទៅក្នុងអាហាររបស់ពួកគេ ដើម្បីទាក់ទាញភ្ញៀវ និងកុមារអោយញ៉ាំអាហាររបស់ពួកគេ។ អ្នកលក់ប្រហែលជាចង់ទាក់ទាញអតិថិជនអោយទិញអាហាររបស់ពួកគេព្រោះវាមើលទៅមានសោភ័ណភាព និងទាក់ទាញសម្រាប់បង្ហាញតាមប្រព័ន្ធផ្សព្វផ្សាយសង្គម។

គ្មាន​អ្វីជាចម្ងល់​ទេ​ថា ​អាហារ​មើល​ទៅ​កាន់​តែ​ទាក់ទាញ​ពេល​វា​មាន​ពណ៌​ច្រើន ឬ​ពណ៌​ភ្លឺ​ជាងនោះទេ ប៉ុន្តែ… ហេតុ​អ្វី​បាន​ជា​លះបង់​សុខភាព​ដើម្បី​តែភាពស្រស់ស្អាត?

 

ប្រសិនបើ​អ្នក​ចង់​អោយមាន​ពណ៌​នៅក្នុង​អាហារ​របស់​អ្នក ជាពិសេស​ដើម្បីអោយ​កុមារ​អាចញ៉ាំ​អាហារ​របស់​ពួកគេ អ្នក​អាចបង្កើតពណ៌​ធម្មជាតិ​ពីបន្លែ និង​​ផ្លែឈើបាន។ ហេតុអ្វី​បាន​ជា​ជ្រើសរើស​ពណ៌​អាហារ​ដែលមាន​សារធាតុ​បង្ក​មហារីក ស្របពេលដែលយើងអាចបង្កើតពណ៌​អាហារ​ធម្មជាតិ​ពី​បន្លែ​ផ្លែឈើ​ដែលមាន​អត្ថប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព?

 

 

អ្នក​ប្រហែល​ជា​មាន​បញ្ហា និងភាព​រញ៉េរញ៉ៃ​ក្នុង​ការ​បង្កើត​ថ្នាំ​ពណ៌​ធម្មជាតិនៃអាហារ​។ ពេលខ្លះ មានការគិតថា សារធាតុចិញ្ចឹមត្រូវបានបំផ្លាញ់នៅក្នុងដំណើរកាតបង្កើតទឹកថ្នាំ​ពណ៌​ធម្មជាតិនៃអាហារ។ ទេ​! មិនពិតទេ​ ប្រសិនបើអ្នកប្រើប្រាស់ម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើ Kuvings

ម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើដែលដំណើរការបែបយឺតៗ មានបង្កើតកម្តៅ និងល្បឿននោះទេ ទឹកក្រឡុកយឺតមិនពាក់ព័ន្ធនឹងការឡើងកំដៅខ្ពស់និងល្បឿន។ ដូច្នេះ វាមិនបង្កឱ្យមានអុកស៊ីតកម្មនោះទេ ដែលធ្វើអោយសារធាតុចិញ្ចឹមនឹងត្រូវបានរក្សាទុកយ៉ាងល្អ!        

 

 

ហេតុអ្វីបានជាបង្កើតពណ៌អាហារធម្មជាតិនៅផ្ទះដោយប្រើប្រាស់ម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើ Kuvings? 

  • វាល្អជាងទឹកថ្នាំពណ៌អាហារដែលប្រើប្រាស់សារធាតុគីមី
  • វាមានសារធាតុចិញ្ចឹមពីបន្លែ និងផ្លែឈើ
  • វាមានជាតិសរសៃរលាយពីផ្លែឈើ និងបន្លែ
  • អ្នកអាចបន្ថែមវា ជារសជាតិបែបធម្មជាតិទៅក្នុងអាហាររបស់អ្នកបានផងដែរ

អ្នកមិនចាំបាច់ព្រួយបារម្ភអំពីកាកបន្លែ និងផ្លែឈើទេ។ ម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើ Kuvings អាចផលិតទឹកផ្លែឈើដោយបន្សល់កាកតិចតួចបំផុត! លើសពីនេះ កាកដែលទទួលបានពីផ្លែឈើ និងបន្លែ ដូចជាការ៉ុត អាចយកទៅធ្វើម្ហូបផ្សេងៗបានផងដែរ។ (ដូចជានំខេកការ៉ុតជាដើម!🍰) 

 

 

 


 

តើ​អ្នក​នៅ​តែ​ជ្រើសរើស​ការបង្កើតពណ៌​អាហារ​ដែល​ធ្វើ​ពី​ជាតិ​គីមី​ ជំនួសអោយ​ថ្នាំ​ពណ៌​អាហារ​ដែល​ផលិត​ពីប្រើ​បន្លែ និង​ផ្លែឈើ​មែន ឬទេ?

ដល់​ពេល​ដែលត្រូវឈប់​ប្រើប្រាស់​ពណ៌​អាហារគីមី​​ក្នុង​របប​អាហារ​ ហើយ​ប្តូរ​មក​បង្កើត​ពណ៌​អាហារ​ធម្មជាតិពីផ្លែឈើ និងបន្លែដែលសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម និងជាតិសរសៃ។

សូមជ្រើសរើសសុខភាពល្អ ជាជាងសោភណ្ឌភាព និងភាពស្រស់ស្អាត!

 

Here are some of the fruits and vegetables that we can use to make food dyes:ទាំងនេះគឺជាបន្លែ ផ្លែឈើដែលប្រើប្រាស់ដើម្បីបង្កើតពណ៌នៃអាហារបែបធម្មជាតិ

ក្រហម💓: មើមយ៉េន, ប៉េងបោះ🍅 ម្ទេសផ្លោកក្រហម និងផ្លែទទឹម
ទឹកក្រូច🧡: ការ៉ុត🥕 ផ្លែរ៉ាស់ប៊ឺរី + ស្វាយ,
លឿង💛: ម្នាស់🍍ស្វាយ និងផ្លែល្ពៅ
 បៃតង💚: ស្ពៃខៀវ សេលីរី ​និង ខាត់ណា
ខៀវ💙: តែមេអំបៅ + ទឹក និងផ្លែប៊្លូបឺរី+ខាត់ណា
ស្វាយ💜: ផ្លែប៊្លូបឺរី ស្ពៃខ្តោបស្វាយ និងការ៉ុតស្វាយជាដើម។

 

 

ពិតមែនហើយ! មានអាហារខ្លះដែលទទួលរសជាតិពីគ្រឿងផ្សំដូចជា ស្ពៃខៀវ និងមើមយ៉េនជាដើម អាចបាត់បង់រសជាតិ ជាមួយការបន្ថែមទឹកជ្រលក់ ឬនៅពេលដែលវាកក! ដល់ពេលដែលអ្នកត្រូវទទួលទាន អាហារដែលមានពណ៌ចម្រុះដ៏ស្រស់ស្អាត ដែលសំបូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម និងជាតិសរសៃ fiber ជាច្រើន! កាន់តែស្រស់ស្អាត កាន់តែសម្បូរសារធាតុចិញ្ចឹម និងធ្វើអោយរាងកាយរបស់អ្នកកាន់តែមានសុខភាពល្អ!