ការបង្កើតពណ៌អាហារ ពីទឹកផ្លែឈើធម្មជាតិ
តើអ្នកដឹងទេថា ការបង្កើតពណ៌អាហារដោយប្រើប្រាស់សារធាតុគីមី គឺមិនល្អសម្រាប់អ្នកនោះទេ?
ទឹកថ្នាំពណ៌ គឺជាសារធាតុគីមីដែលប្រើសម្រាប់បង្កើនសម្រស់នៃរបស់អាហារ ដែលធ្វើអោយវាមើលទៅស្រស់ស្អាតជាងមុន ដើម្បីទាក់ទាញចំណាប់អារម្មណ៍របស់ទទួលទាន។ ថ្នាំពណ៌ ត្រូវបានផលិតចេញពីប្រេង និងប្រេងឆៅ។ វាត្រូវបានគេរកឃើញថាមានជាតិពុលសម្រាប់ការទទួលទានរបស់មនុស្ស។ ពណ៌អាហារមានសារធាតុបង្កមហារីកដូចជា Benzidine, 4-aminobiphenyl និង 4-aminoazobenzene ជាដើម។
អាហារមានសារធាតុគីមី ផ្តល់គុណវិបត្តិជាច្រើនដូចជា៖
- បំផ្លាញសារធាតុចិញ្ចឹមក្នុងអាហារ
- អាចបណ្តាលឱ្យរលាកពោះវៀន
- អាចបណ្តាលឱ្យមានបញ្ហាផ្លូវដង្ហើម
- រំខានដល់ដំណើរការនៃប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
- មានសារធាតុបង្កមហារីក តាមរយៈសារធាតុពុល
និងច្រើនទៀត!
យើងគួរចៀសវាងអាហារដែលមានជាតិពណ៌អាហារច្រើន។ រូបមន្តតៅហ៊ូពណ៌ ដែលអាចធ្វើដោយខ្លួនឯង។
មនុស្សជាច្រើន បានបន្ថែមពណ៌ទៅក្នុងអាហាររបស់ពួកគេ ដើម្បីទាក់ទាញភ្ញៀវ និងកុមារអោយញ៉ាំអាហាររបស់ពួកគេ។ អ្នកលក់ប្រហែលជាចង់ទាក់ទាញអតិថិជនអោយទិញអាហាររបស់ពួកគេព្រោះវាមើលទៅមានសោភ័ណភាព និងទាក់ទាញសម្រាប់បង្ហាញតាមប្រព័ន្ធផ្សព្វផ្សាយសង្គម។
គ្មានអ្វីជាចម្ងល់ទេថា អាហារមើលទៅកាន់តែទាក់ទាញពេលវាមានពណ៌ច្រើន ឬពណ៌ភ្លឺជាងនោះទេ ប៉ុន្តែ… ហេតុអ្វីបានជាលះបង់សុខភាពដើម្បីតែភាពស្រស់ស្អាត?
ប្រសិនបើអ្នកចង់អោយមានពណ៌នៅក្នុងអាហាររបស់អ្នក ជាពិសេសដើម្បីអោយកុមារអាចញ៉ាំអាហាររបស់ពួកគេ អ្នកអាចបង្កើតពណ៌ធម្មជាតិពីបន្លែ និងផ្លែឈើបាន។ ហេតុអ្វីបានជាជ្រើសរើសពណ៌អាហារដែលមានសារធាតុបង្កមហារីក ស្របពេលដែលយើងអាចបង្កើតពណ៌អាហារធម្មជាតិពីបន្លែផ្លែឈើដែលមានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាព?
អ្នកប្រហែលជាមានបញ្ហា និងភាពរញ៉េរញ៉ៃក្នុងការបង្កើតថ្នាំពណ៌ធម្មជាតិនៃអាហារ។ ពេលខ្លះ មានការគិតថា សារធាតុចិញ្ចឹមត្រូវបានបំផ្លាញ់នៅក្នុងដំណើរកាតបង្កើតទឹកថ្នាំពណ៌ធម្មជាតិនៃអាហារ។ ទេ! មិនពិតទេ ប្រសិនបើអ្នកប្រើប្រាស់ម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើ Kuvings ។
ម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើដែលដំណើរការបែបយឺតៗ មានបង្កើតកម្តៅ និងល្បឿននោះទេ ទឹកក្រឡុកយឺតមិនពាក់ព័ន្ធនឹងការឡើងកំដៅខ្ពស់និងល្បឿន។ ដូច្នេះ វាមិនបង្កឱ្យមានអុកស៊ីតកម្មនោះទេ ដែលធ្វើអោយសារធាតុចិញ្ចឹមនឹងត្រូវបានរក្សាទុកយ៉ាងល្អ!
ហេតុអ្វីបានជាបង្កើតពណ៌អាហារធម្មជាតិនៅផ្ទះដោយប្រើប្រាស់ម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើ Kuvings?
- វាល្អជាងទឹកថ្នាំពណ៌អាហារដែលប្រើប្រាស់សារធាតុគីមី
- វាមានសារធាតុចិញ្ចឹមពីបន្លែ និងផ្លែឈើ
- វាមានជាតិសរសៃរលាយពីផ្លែឈើ និងបន្លែ
- អ្នកអាចបន្ថែមវា ជារសជាតិបែបធម្មជាតិទៅក្នុងអាហាររបស់អ្នកបានផងដែរ
អ្នកមិនចាំបាច់ព្រួយបារម្ភអំពីកាកបន្លែ និងផ្លែឈើទេ។ ម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើ Kuvings អាចផលិតទឹកផ្លែឈើដោយបន្សល់កាកតិចតួចបំផុត! លើសពីនេះ កាកដែលទទួលបានពីផ្លែឈើ និងបន្លែ ដូចជាការ៉ុត អាចយកទៅធ្វើម្ហូបផ្សេងៗបានផងដែរ។ (ដូចជានំខេកការ៉ុតជាដើម!🍰)
តើអ្នកនៅតែជ្រើសរើសការបង្កើតពណ៌អាហារដែលធ្វើពីជាតិគីមី ជំនួសអោយថ្នាំពណ៌អាហារដែលផលិតពីប្រើបន្លែ និងផ្លែឈើមែន ឬទេ?
ដល់ពេលដែលត្រូវឈប់ប្រើប្រាស់ពណ៌អាហារគីមីក្នុងរបបអាហារ ហើយប្តូរមកបង្កើតពណ៌អាហារធម្មជាតិពីផ្លែឈើ និងបន្លែដែលសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម និងជាតិសរសៃ។
សូមជ្រើសរើសសុខភាពល្អ ជាជាងសោភណ្ឌភាព និងភាពស្រស់ស្អាត!
Here are some of the fruits and vegetables that we can use to make food dyes:ទាំងនេះគឺជាបន្លែ ផ្លែឈើដែលប្រើប្រាស់ដើម្បីបង្កើតពណ៌នៃអាហារបែបធម្មជាតិ
ក្រហម💓: មើមយ៉េន, ប៉េងបោះ🍅 ម្ទេសផ្លោកក្រហម និងផ្លែទទឹម
ទឹកក្រូច🧡: ការ៉ុត🥕 ផ្លែរ៉ាស់ប៊ឺរី + ស្វាយ,
លឿង💛: ម្នាស់🍍ស្វាយ និងផ្លែល្ពៅ
បៃតង💚: ស្ពៃខៀវ សេលីរី និង ខាត់ណា
ខៀវ💙: តែមេអំបៅ + ទឹក និងផ្លែប៊្លូបឺរី+ខាត់ណា
ស្វាយ💜: ផ្លែប៊្លូបឺរី ស្ពៃខ្តោបស្វាយ និងការ៉ុតស្វាយជាដើម។
ពិតមែនហើយ! មានអាហារខ្លះដែលទទួលរសជាតិពីគ្រឿងផ្សំដូចជា ស្ពៃខៀវ និងមើមយ៉េនជាដើម អាចបាត់បង់រសជាតិ ជាមួយការបន្ថែមទឹកជ្រលក់ ឬនៅពេលដែលវាកក! ដល់ពេលដែលអ្នកត្រូវទទួលទាន អាហារដែលមានពណ៌ចម្រុះដ៏ស្រស់ស្អាត ដែលសំបូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម និងជាតិសរសៃ fiber ជាច្រើន! កាន់តែស្រស់ស្អាត កាន់តែសម្បូរសារធាតុចិញ្ចឹម និងធ្វើអោយរាងកាយរបស់អ្នកកាន់តែមានសុខភាពល្អ!