កាកដែលទទួលបានពីទឹកការ៉ុត អាចផ្តល់នូវជាតិសំណើម និងជាតិបន្លែសម្រាប់សុខភាព ដែលអាចយកទៅធ្វើបង្អែមបាន។
នំខេកការ៉ុត ធ្វើពីការ៉ុតដែលសម្បូរទៅដោយជីវជាតិ។ វាជាអាហារសម្រន់ដ៏ល្អ សម្រាប់សុខភាពកុមារ។ ការ៉ុតមានក្លិនឈ្ងុយ ដែលអាចជួយបន្ថែមរសជាតិដល់នំខេកបាន។
INGREDIENTS គ្រឿងផ្សំ
- ស៊ុត 5 គ្រាប់
- កាកការ៉ុត 250 ក្រាម
- ស្ករ ១៤០ ក្រាម
- គ្រាប់អាល់ម៉ុន ១៦០ ក្រាម
- ម្សៅពោត 100 ក្រាម
- ទឹកក្រូចឆ្មា ២
- ស្លាបព្រាបាយ
- ម្សៅនំប៉័ង 1 ស្លាបព្រា
- ម្សៅ cinnamon មួយជិប
- អំបិលមួយជិប
របៀបធ្វើ
-
វាយពងមាន់ជាមួយស្ករ រហូតទាល់តែវាប្រែជាថ្លា បន្ទាប់មកបន្ថែមទឹកក្រូចឆ្មាបន្តិច។ បន្តវាយវាបញ្ចូលគ្នា
-
បន្ថែមកាកការ៉ុត គ្រាប់អាល់ម៉ុន ម្សៅ cinnamon អំបិល ម្សៅពោត និងម្សៅនំប៉័ង កូរចូលគ្នាអោយសព្វ
-
កូរស៊ុតពណ៌សរហូតដល់វាឡើងកកបន្តិច បន្ទាប់មកដាក់វាចូលទៅក្នុងគ្រឿងផ្សំដំបូង
- ដាក់ល្បាយដែលទទួលបាននៅក្នុងពុម្ភដុតនំដោយលាបខ្លាញ់បន្តិច រក្សានៅសីតុណ្ហភាព 180 °រយៈពេល 50 នាទី។