កាកដែលទទួលបានពីទឹកការ៉ុត អាចផ្តល់នូវជាតិសំណើម និងជាតិបន្លែសម្រាប់សុខភាព ដែលអាចយកទៅធ្វើបង្អែមបាន។

នំខេកការ៉ុត ធ្វើពីការ៉ុតដែលសម្បូរទៅដោយជីវជាតិ។ វាជាអាហារសម្រន់ដ៏ល្អ សម្រាប់សុខភាពកុមារ។ ការ៉ុតមានក្លិនឈ្ងុយ ដែលអាចជួយបន្ថែមរសជាតិដល់នំខេកបាន។


 INGREDIENTS គ្រឿងផ្សំ

  • ស៊ុត 5 គ្រាប់
  • កាកការ៉ុត 250 ក្រាម
  • ស្ករ ១៤០ ក្រាម
  • គ្រាប់អាល់ម៉ុន ១៦០ ក្រាម
  • ម្សៅពោត 100 ក្រាម
  • ទឹកក្រូចឆ្មា ២
  • ស្លាបព្រាបាយ
  • ម្សៅនំប៉័ង 1 ស្លាបព្រា
  • ម្សៅ cinnamon មួយជិប
  • អំបិលមួយជិប

​របៀបធ្វើ

  1. វាយពងមាន់ជាមួយស្ករ រហូតទាល់តែវាប្រែជាថ្លា បន្ទាប់មកបន្ថែមទឹកក្រូចឆ្មាបន្តិច។ បន្តវាយវាបញ្ចូលគ្នា

  2. បន្ថែមកាកការ៉ុត គ្រាប់អាល់ម៉ុន ម្សៅ cinnamon អំបិល ម្សៅពោត និងម្សៅនំប៉័ង កូរចូលគ្នាអោយសព្វ

  3. កូរស៊ុតពណ៌សរហូតដល់វាឡើងកកបន្តិច បន្ទាប់មកដាក់វាចូលទៅក្នុងគ្រឿងផ្សំដំបូង

  4. ដាក់ល្បាយដែលទទួលបាននៅក្នុងពុម្ភដុតនំដោយលាបខ្លាញ់បន្តិច រក្សានៅសីតុណ្ហភាព 180 °រយៈពេល 50 នាទី។

 

ដាក់ស្លាក: Pulp Recipes