សាឡាត់ Waldorf បែបបុរាណបានបំផុសគំនិតសម្រាប់រូបមន្តទឹកផ្លែឈើមួយនេះ ដោយបានបង្កើតទឹកផ្លែឈើដ៏មានរសជាតិសម្រាប់អាហារថ្ងៃត្រង់។ វាមានការរួមបញ្ចូលគ្នារវាងដើមសេលីរីស្រស់ ដើមផាសលី (ជីវ៉ាន់ស៊ុយ) ផ្លែប៉ោមស្រស់រសជាតិផ្អែម និងក្លិនដ៏ឈ្ងុយនៃគ្រាប់ធញ្ញជាតិវ៉ាលណាត់ (Walnut)

 

ជាទូទៅ ខ្ញុំតែងតែក្រឡេកមើលសាឡាដ ស៊ុប និងបង្អែម ហើយឆ្ងល់ថា តើវាអាចជំនួសជារូបមន្តទឹកផ្លែឈើដោយរបៀបណា។

សាឡាត់ Waldorf គឺជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់សុខភាព ហើយរូបមន្តទឹកផ្លែឈើនេះគឺកាន់តែល្អប្រសើរ។ ជាមួយភាពសំបូរបែបដោយសារធាតុចិញ្ចឹម និងក្លិនឈ្ងុយឈ្ងប់ វាមិនត្រឹមតែជាទឹកផ្លែឈើប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែជាការបង្កើតឡើងនូវគ្រឿងផ្សំដ៏ល្អសម្រាប់សុខភាព ដែលមានមកជាមួយគ្នាយ៉ាងល្អឥតខ្ចោះ។

រសជាតិ

ផ្អែម ឈ្ងុយ និង​ជា​គ្រឿងផ្សំ​បន្ថែមជាមួយប្រភេទ​ក្រែម​។ ល្អបំផុត!

គ្រឿងផ្សំ

  • ដើមសេលេរី ៦ ដើម
  • ដើមផាសលី (ជីវ៉ាន់ស៊ុយ) មួយក្តាប់តូច
  • ផ្លែប៉ោមក្រហម ២ ផ្លែ
  • វ៉ាលណាត់ (Walnut) 2 ស្លាបព្រា

រយៈពេលកៀប៖ 4 នាទី
បរិមាណទឹកផ្លែឈើ៖ 750 មីលីលីត្រ
ការទទួលទាន៖ 3 ដង

ការរៀបចំ

ដើមសេលេរី

  • កាត់ដើមទៅជាចំណែកតូចៗអោយប៉ុនមេដៃ ដោយកាត់ដើមទាំងមូល (វាធ្វើឱ្យសរសៃសែលុយឡូសកាន់តែខ្លី និងមិនធ្វើអោយជាប់ម៉ាស៊ីនពេលដែលកៀបនោះទេ)
  • អ្នកអាចកៀបស្លឹកសេលេរីបាន តែវានឹងបន្ថែមភាពល្វីង ដូច្នេះកុំប្រើប្រាស់ បើមិនចូលចិត្តវា
  • REVO830៖ មិនចាំបាច់កាត់ជាចំណែកតូចៗនោះទេ
  • AUTO10៖ កាត់ផ្នែកវែងៗ អោយប៉ុននឹងមាត់គម្រប។

ដើមផាសលី (ជីវ៉ាន់ស៊ុយ)

  • កាត់ស្លឹកនិងដើមឱ្យម៉ត់
  • ធ្វើការកៀប ដោយដាក់ម្តងមួយក្តាប់តូចប៉ុណ្ណោះ

ផ្លែប៉ោម

  • បេះទង នឹងយកស្ទីគ័រចេញ
  • ធ្វើការកៀបទឹកផ្លែប៉ោមទាំងមូលដោយទុកសំបក និងគ្រាប់
  • កាត់ជាពាក់កណ្តាល ឬមួយភាគបួន ប្រសិនបើធំពេកដើម្បីដាក់ចូលទៅក្នុងប្រអប់កាត់

វ៉ាលណាត់ (Walnuts)

  • មិនត្រូវការ ការរៀបចំនោះទេ
  • ធ្វើការកៀបទាំងមូល

កៀបទឹកផ្លែឈើយ៉ាងរីរាយ!

ដាក់ស្លាក: Chef Gary Dowse
អត្ថបទចាស់ៗ ត្រឡប់ទៅ រូបមន្ត អត្ថបទថ្មីៗ